Vanaf 4 september 2021 kan je jouw tickets voor de voorstelling aankopen via CC Ter Vesten en niet meer via onze site. 

 

 


 "Als ik meedoe aan een MuzArt-productie dan giert de energie door mijn lijf!
Het geeft me zelfvertrouwen en ik heb er een hoop vrienden bijgekregen! Ik kan het niet meer missen."

Muzarter Lieselot De Munck (16)

 

 

MuZart is een musicalvereniging dat podiumkansen en acteerervaring aanbiedt aan jongeren van 12 tot 18 jaar. Enthousiaste en ervaren vrijwilligers staan aan het roer en runnen MuzArt met veel plezier. 

Sinds 2000 brengt MuzArt elke eindejaarsperiode een spetterende familiemusical! Van trollen tot draken, prinsessen en ridders, niets is MuzArt te veel!

 

Neem een kijkje op onze website om meer te weten te komen! 

 

Projecten

Productie 2021

 

 

Een bejaard vrouwtje vertelt een bijzonder verhaal. Een verhaal dat niet werd neergeschreven in een boek, maar eentje dat klaar zit in haar hoofd, zoals een herinnering. Ze neemt de luisteraars mee naar een kleurrijk dorp waar de zon altijd schijnt, waar muziek niet meer weg te denken is. We maken kennis met een jonge zangeres die op het punt staat wereldberoemd te worden. Samen met haar zotte vrienden zorgt La Tina voor ambiance in de keet. Ze wordt zelfs voor het eerst echt verliefd. Tot het dorp wordt opgeschrikt door een onverwachte gebeurtenis. De burgemeester slaat alarm en voert een ondoordachte wet in die een einde maakt aan Tina’s droom.

 

Kan je de tijd terugdraaien? Kan de geschiedenis gephotoshopt worden?

Misschien laat het lot zich niet zomaar op een ander spoor zetten. Tenzij Scheel Neeltje zich ermee bemoeit. 

 

Een geestig stuk voor en door jongeren. Over herinneren, over heengaan en daar op terugkomen. Over zingen of doodzwijgen. Over taco’s en witloof.

 

DEATHLINES, is een familiemusical van Muzart v.z.w.

 

Regie: Michiel Bral en Els Cools

Regieassistent: Joke Lamote

Script: Pascale Wouters

Liedteksten: Pascale Wouters, Michiel Bral en Els Cools

Muziek: Marc Verschelden

Muziekproductie: Marc Verschelden

Zangcoach: Joke Kempeneers en Sofie Thijs

Choreo: Shana De Mulder

Decor: Gust Roelandt

Kostuumontwerp: Kathleen Vercauteren en Hilde Van Raemdonck

Grafiek: Bert Bral

De voorstellingen vinden plaats in CC Ter Vesten in Beveren.
  

Vanaf 2020 kan je jouw tickets voor de voorstelling aankopen via CC Ter Vesten eniet meer via onze site.

 
 

 

Bewaren

Audities 2022

 

De inschrijvingen voor de audities voor de voorstelling van 2020 zijn afgesloten.

Je kan vanaf nu reeds inschrijven voor de auditie van 2021!

Ben je tussen 12 en 18 jaar en heb je zin om ook eens op een podium te staan? Laat je dan door niets of niemand tegenhouden en ga ervoor! 

Voor elke nieuwe productie organiseren wij leerrijke workshops. Eens je klaar bent om je talenten te showen, mag je langskomen op een van onze toonmomenten (audities). Ook wie dit jaar of vroeger meespeelde, moet opnieuw auditie doen.

 

Inschrijven audities 

Zit je in Beveren op een secundaire school? Dan krijg je van ons een persoonlijke uitnodiging toegestuurd als we beginnen met een nieuwe auditieronde. Ben je niet van Beveren? Helemaal geen probleem! Dan schrijf je je in via de website. 

Mail dan de volgend informatie naar bert.bral@telenet.be

 

Jouw voornaam en naam

Adres met postnummer en gemeente

Telefoonnummer en GSM

GSM ouder

Geboortedatum

e-mail

e-mail ouder

Persoonlijke talenten: wat kan jij goed? Wat doe je graag?

 

 Hoe verlopen de audities ? 

We nodigen je uit om deel te nemen aan enkele gratis workshops als voorbereiding op een spannend en plezant toonmoment. Je mag dansen, toneel spelen, de komiek uithangen, zingen... 

Van zodra de jury de deelnemers voor de nieuwe productie geselecteerd heeft, krijg je een mailtje en kan je beginnen aftellen naar het startmoment op de eerste zondag van september. Vanaf dan repeteren we 2 maal per week:

Iedere woensdag van 16u30 tot 18u30

Iedere zaterdag van 9u30 tot 11u30

 

Wij wensen je heel veel succes! Hopelijk tot bij de audities! 

Terug Naar Boven

Nieuws

Workshop-Toonmoment

 

 

Heel veel talent en massa's enthousiasme bezorgden de jury een luxeprobleem.

Alle deelnemers kregen een mail met het bericht of ze geselecteerd zijn voor de volgende productie.

 

Bedankt allemaal voor jullie enthousiasme en inzet!

 

 

 

Weerziemoment

Beste MuzArt-medewerker,

 

We zijn fier op onze productie en oprecht heel dankbaar voor jouw bijdrage !

Stiekem missen we jullie en de geweldige sfeer waarin we dit samen beleefden.
Naar jaarlijkse gewoonte genieten we met z’n allen nog eens intens na…

 

zaterdag 25 januari 2020

 

Je bent van harte welkom om samen met je ouders, broer(s) en zus(sen) en partner met ons mee te vieren.

Startmoment

 

 

Startmoment: Zondag 1 september vanaf 11u, Hof Van Nobel in Kallo

    
 

 
 

 

 

 

 

 

Repetities

De repetities zijn voorzien op woensdag van 16.30 uur tot 18.30 uur en zaterdag van 9.30 uur tot 11.30 uur.

Je kan jouw repetitieschema online bekijken op: http://scripting.slc-mul.be/mPlan/#/kalender.

De ploeg van "Bots" heeft alvast veel zin om erin te vliegen.

 

 

 

 

Bewaren

Repetitieweekend

Hou alvast volgende dagen vrij want dan gaan we op repetitieweekend:

zaterdag 17 - zondag 18 oktober 2020, Jeugdcentrum Prosperpolder

 

 

Infomoment - Muzartcafe

Op vrijdag 22 november 2019 om 19.30 uur in Togenblik.

Terug Naar Boven

Wie doet wat

Regie

 

Els Cools

Als jonge spring-in-t-veld van de eighties is Els een bezige bij. Net als haar ouders is ze erg actief in het rijke verenigingsleven van Melsele. Naast deze verenigingen gaat ze ook vol enthousiasme naar de academie van Beveren en volgt er Woord en Podiumkunsten. Wanneer ze daar de smaak te pakken heeft, trekt ze naar Antwerpen om het creatieve beest te voeden op de schoolbanken van Dé Muzische Vorming. Daar worden contacten gelegd met andere artistiekelingen die steeds weer opduiken in het leven van Els. Bij de feestelijke opening van CC Ter Vesten is Els deel van het gezelschap dat Mistero Buffo vertolkt.  Daar waar velen van haar klasgenoten kiezen voor een carrière in de toneelwereld of de media wordt Els naar het onderwijs gezogen. Ze volgt de lerarenopleiding en wordt “juf”.  In deze rol is ze zonder twijfel verder gegaan op het ingeslagen pad: creatief denken, bezig zijn, verenigingsleven, … Sinds enkele jaren is Els de trekkende kracht in OLVG Melsele bij het opzetten van een tweejaarlijkse musical. Ze bezit het plezier en de kunst  om jonge kinderen in een verhaal mee te nemen, in zichzelf te leren geloven en tenslotte boven zichzelf uit te stijgen. Met die ambitie wil Els nu ook aan Muzart meewerken, want mocht Muzart eerder bestaan hebben stond ze zeker zelf mee op de planken! 

   

 

 

 

 

 

 

Michiel Bral

Michiel studeerde na zijn middelbare studies achtereenvolgens logopedie en Nederlands-geschiedenis. De theatermicrobe had hem echter al een paar jaar gevangen, dus haalde hij ook zijn Master in Arts: Film- en theaterwetenschappen.

Tijdens zijn studentenjaren werkte hij als presentator voor Urgent.fm en was hij zeer actief in het theaterlandschap. Hij zette als regisseur of acteur zijn tanden in menige stukken en bewerkte klassiekers als ‘Hamlet’, ‘Jungle Book’ en ‘Romeo en Julia’ op een eigenwijze manier waarbij het visuele van theater een hoofdrol kreeg. Michiel was verbonden aan 
Theater Aan de Stroom, waar hij bij Koma’ar speelde en kreeg de theatermicrobe te pakken bij MuzArt. Hij was te zien in o.a. Spring, Salamander, Aspe, de Kotmadam en T.

Daarnaast was hij castingverantwoordelijke voor het productiehuis Caviar (Smaak van de Keyser) en werkte hij voor verschillende evenementenbureaus.

In 2016 regisseerde Michiel, samen met Lieve, zijn eerste MuzArt productie ‘Bingelberg’. In 2017 en 2018 regisseerden zij samen respectievelijk ‘Steek!’ en ‘Blond’. Daarnaast regisseert Michiel regelmatig bij groepen over Vlaanderen en heeft hij een eigen groep in Gent, namelijk “carrosserie Mortier”.

   

 

 

 

 

Regieassistentie

 

Joke Lamote

 

Al van in de lagere school was Joke gepassioneerd door theater en muziek. Ze volgde woord, drama en later muziek op de kunstacademie van Beveren. Vanaf het derde middelbaar trok ze richting Antwerpen om ingangsexamen te doen voor woordkunst-drama. Een nieuwe wereld ging voor haar open en ze genoot er van elke seconde van haar oplieding. 

Na het middelbaar wist ze niet goed welke richting ze op moest gaan: verder in de theaterwereld? Of toch eerder voor wat meer zekerheid? Ze koos uiteindelijk voor communicatie-management. Maar al snel bleek dat ze hier haar creatieve ei niet in kwijt kon. Dus ze veranderde haar koers en koos voor lager onderwijs. Zo kwam ze weer terecht in OLVG Melsele, waar het allemaal begon, en werd ze een juf die met hart en ziel voor de klas staat. 

Haar leven werd dit jaar helemaal compleet toen ze mama werd van haar dochtertje Liv, waaraan ze hopelijk de microbe kan doorgeven!

 

Joke is ook ex-muzarter en deed mee aan twee MuzArt-producties: Boek Zonder Verhaal en Fien Fleur. Het gevoel tijdens de aanloop naar en de voorstellingen zelf, valt niet te beschrijven. Toen ze haar belden met de vraag om regie-assistent te worden, moest ze dan ook geen twee keer nadenken! Ze kijkt ernaar uit om de magie helemaal opnieuw te beleven. 

 

 

 

Teksten

Pascale Wouters – Schrijver

 

Na haar studies woordkunst-drama aan De Kunsthumaniora in Antwerpen, verhuisde Pascale meteen naar Gent voor een opleiding drama aan het Conservatorium Gent (KASK). Als afgestudeerde dramaqueen speelde ze bij diverse gezelschappen o.a. Mémoire Perdue, Noordteater en Educatief Theater Antwerpen. Op televisie was ze recent te zien in o.a. Thuis, Familie en De Kotmadam. Naar eigen zeggen is ze een actrice die een fysieke uitdaging niet uit de weg gaat. 

Naast het spelen, werd schrijven op maat een groot deel van haar freelance bestaan. Schrijven voor een gezelschap geeft haar telkens een creatieve boost. Ze vindt het een enorme uitdaging om de juiste stem in een verhaal te vinden. Dat schrijven een eenzame bezigheid zou zijn, kan ze weerleggen. Het is als nieuwe vrienden maken, waarbij je elk personage in je armen sluit.

 

Muziek

Marc Verschelden

 

 

 

Marc studeerde in 1982 af aan het conservatorium van Rotterdam, waar hij de opleiding elektronische toetsen volgde.

 

Hij was werkzaam bij de SKVR (stichting kunstzinnige vorming Rotterdam) en daarna ook bij de Zeeuwse Muziekschool en Toonbeeld als docent keyboards.
In die periode speelde hij ook in verschillende begeleidingsorkesten met tal van gerenommeerde artiesten als Rob de Nijs, Lee Towers maar ook in Vlaanderen met Bart Kael en Helmuth Lotti
Later komt de studio erbij onder de naam DSMP (datasound midi productions) waar hij talloze opnames verzorgt in diverse genres. In 2009 komt hij in contact met MuzArt en doet vanaf dat moment mee aan alle producties in de rol van componist/ producer. Daarnaast is Marc momenteel werkzaam als coördinator/projectleider voor de muziekafdeling van kunstencentrum Toonbeeld in Terneuzen.
Ook speelt hij keyboards in verschillende bands.

 

 

 

Decor

 

Gust Roelandt

 

Gust Roelandt is een jonge creatieveling die al zijn hele leven niets liever doet dan dingen maken, bedenken en ontwerpen.

Recent heeft hij er voor gekozen om de sprong in het onbekende te wagen en te starten als zelfstandige. Hierbij ligt zijn focus voornamelijk op het realiseren van interieurgerichte ontwerpen. Gust heeft zijn eigen atelier waar de meeste ideeën realiteit worden. Ontwerpen voor tafels, tuinhuizen,… komen hier tot stand.

MuzArt
ziet hij dan ook als een uitdaging, een leerschool en een uitgelezen kans om extra ervaring op te doen. Een aanbod dat MuzArt met open armen onthaalt.
Samen met ‘ambachtsdeken’ Claude Eggermont vormt hij een tandem die de ploeg decorbouwers ook dit jaar voor nieuwe
uitdagingen stelde.

Kostuums

Kathleen Vercauteren ...

 Als leerkracht lager onderwijs is Kathleen al jaren een manusje van  alles op muzisch gebied. Schilderen, grimeren, ontwerpen, …  worden met elkaar afgewisseld. In het crea-atelier ‘Bassart’ gaat ze aan het werk met jonge kinderen.

 

Via haar vader, een vaste fotograaf bij vele theatergroepen in het Antwerpse, komt ze van jongs af aan in contact met de theaterwereld. In de middelbare school staat ze zelf 4 jaar op de planken in de schoolmusical, maar al snel kiest  ze voor een rolletje achter de schermen, vooral als grimeur.

 

De uitdaging van Muzart om dit jaar, samen met Hilde Van Raemdonck, voor de kostumering te zorgen, heeft ze met beide handen aangenomen.

 

Hilde Van Raemdonck

 

Hilde werkt bij De Watergroep, maar het allerliefst is ze creatief en vooral met kledij bezig. Ze volgde een opleiding mode aan de kunstacademie van Sint-Niklaas en ook enkele jaren schoenontwerper/-maker bij PCVO in Lokeren. Graag schuimt ze ook tweedehandswinkeltjes af op zoek naar leuke spulletjes.

Door de musicalmicrobe van haar dochters belandde ze in 2016 bij MuzArt achter de schermen bij het stylingteam.

Sinds de productie ‘Blond’ gaat ze met veel plezier de uitdaging aan om samen met Kathleen in te staan voor de coördinatie van het styling team.

 

 

 

 

 

Choreografie

Shana De Mulder

 

 

Een leven zonder dans kan Shana zich bijna niet voorstellen. Op 5-jarige leeftijd startte ze bij Flex waar ze haar hele kindertijd lessen volgde en nadien ook les gaf aan de kleuter- en kindergroepen. Heel haar jeugd stond ze zelf ook op de MuzArt-planken. Tussen 2003 en 2006 volgde Shana woord & drama aan de kunsthumaniora en deed ze mee aan tal van verschillende (dans)projecten. Momenteel danst Shana bij Castart (hiphop, moderne dans,.. ) en maakte ze deel uit van het demoteam. Ze maakt ook deel uit van theater Toekoer. In het dagelijkse leven is ze kleuterjuf. Voor Shana is het de eerste keer dat ze de artistieke MuzArt ploeg komt vervoegen en verantwoordelijk is voor de choreo’s.

 

 

 

Zangcoaching

Joke Kempeneers

 

 

Joke studeerde in 2010 af als leerkracht muziek. Ze werkt in de Sint-Maarten Middenschool als collega van Sofie (Thijs). Behalve de gewone lessen muziek begeleiden ze daar ook samen het schoolkoor en de schoolband. 

In haar vrije tijd dirigeert ze haar eigen koor, vocalband Flash Back! Ze zingt in de coverband ‘SLEDGEHAMMER’ en verzorgt heel wat huwelijksmissen en recepties met haar trio, ‘Muziek Bij Jou’. 

Als vocal coach deed ze ervaring op bij Move VZW, Bohemian Productions en uiteraard MuzArt! 

Intussen is ze ook mama van 2 geweldige dochters, Lily en Mira.

 

 

Sofie Thijs

 

 

Sofie is één van onze oud-MuzArters. Zij speelde mee met Leve(n) De Heksen?!, Wing Lem, Briefgeheim en Boek Zonder Verhaal. De musicalkriebels hebben altijd in haar lijf gezeten.

Van 2008 tot 2013 volgde zij een musicalopleiding aan de academie van Beveren. Aan diezelfde academie studeerde zij in 2018 af voor de zangopleiding Jazz en Lichte muziek.
Sofie heeft ook al verschillende keren voor het theatergezelschap KET op de planken gestaan.
Voor de nieuwe opening van Ter Vesten in 2016 was zij op het podium te zien in de musical Shout!.

Sofie studeerde in 2014 af als leerkracht Wiskunde en Muzikale Opvoeding aan AP Hogeschool Antwerpen en is nu leerkracht en collega van Joke in Sint-Maarten Middenschool in Beveren.
Met heel veel enthousiasme neemt zij voor het eerst samen met Joke de rol als zangcoach op zich.

 

Grafisch ontwerp - Productie

 

Bert Bral – grafisch ontwerp & productiecoördinatie

 

 

Bert studeerde Grafische Techieken aan het Technicum in Antwerpen. Hij werkte de eerste jaren als drukker in verschillende drukkerijen en zette zijn 1ste stappen in het onderwijs in 1984 op het Pius X-Instituut op het Kiel. Om zich verder te vervolmaken in de vormgeving van folders, flyers, affiches, … volgde hij verschillende bijscholingen op o.a. Higro, KISP en Sint Lucas in Gent.

Vanaf 1987 stond hij voltijds voor de klas in de studierichting Grafische Technieken van het Stedelijk Lyceum Cadix (voorheen SISA).

In 2000 was hij een van de grondleggers van de studierichting Multimedia voor het secundair onderwijs in Vlaanderen.

Dit was ook het jaar waarin hij samen met Fernand Lefebure, Bart Picavet, Fio Van Steenlandt en Roger Van Mieghem het startschot gaf aan MuzArt. Sindsdien is theater zijn passie en kan hij dit combineren met zijn andere hobby (grafische vormgeving). Samen met productiecoördinatie en het secretariaat ontwerpt hij de affiches, flyers, … voor MuzArt.

In 2015 engageerde hij zich bij Theater Toekoer.

 

 

Bestuur

Voorzitter
Helmut Roodhooft
Melselestraat 37 - 9120 Haasdonk

+32 3 755 65 83 - helmut.roodhooft@telenet.be

 

Secretariaat - Ticketverkoop

Bert Bral
L. Mortelmansstraat 2 - 9120 Beveren
+32 3 775 12 32 - +32 477 58 25 15 - bert.bral@telenet.be

  Boekingen zalen (repetities) 
Lot Claus
Kasteeldreef 175 - 9120 Beveren

+32 486 95 10 26‬ - clauslot@hotmail.com

 

Public Relations
Veronik Leysens
Rudolf Esserstraat 9, 9120 Melsele

+32 (0) 492 34 96 66 - leysens.veronik@gmail.com


 

Choreografie
Hanne Eggermont
Potaardestraat 84, 9140 Temse

+32 (0) 472 31 66 88 - hanne.eggermont@gmail.com
Website
Inge Paelinckx
Kruisbessenlaan 8, 9120 Beveren

03 666 53 99 - inge.paelinckx@telenet.be
 

 

Coördinatie styling
Cindy Dobbelaere
Jozef Van Hulstraat 3, 9120 Melsele

+32 485 30 65 57 - cindy_dobbelaere@telenet.be

 

 

Terug Naar Boven

Producties

Bots - 2019

2037. Robots heersen over een wereld vol technobeats, led-lampen en bits 'n bytes. En de mens is er louter nog als slaaf en animator van de robots. Maar laten de mensen het erbij?

'Bots' gaat in wezen over de clash tussen de mens en de robot, tussen emotie en het digitale en de zoektocht naar het juiste evenwicht tussen de twee.

 

2037. Robots heersen over een wereld vol technobeats, led-lampen en bits 'n bites.
En de mens is er louter nog als slaaf en animator van de robots. Maar laten de mensen het erbij?

 

 'Bots' gaat in wezen over de clash tussen de mens en de robot, tussen emotie en het digitale en de zoektocht
naar het juiste evenwicht tussen die twee.

 

Creatives: 

Tekst : Kris Ryckaert

Regie : Lieve De Ridder en Michiel Bral

Regie-assistente : Annelien Baert

Muziekproductie : Marc Verschelden

Muziek-componist : Kris Ryckaert

Choreografie : Sofie Vermeire en Shana De Mulder

Kostuumontwerp : Kathleen Vercauteren en Hilde Van Raemdonck

Decorontwerp : Gust Roelandt

Stemcoaching : Joke Kempeneers en Sofie Thijs

 
Robots heersen over een wereld vol technobeats, led-lampen en bits 'n bytes. En de mens is er louter nog als slaaf en animator van de robots. Maar laten de mensen het erbij?

 

2037. Robots heersen over een wereld vol technobeats, led-lampen en bits 'n bytes. En de mens is er louter nog als slaaf en animator van de robots. Maar laten de mensen het erbij?

'Bots' gaat in wezen over de clash tussen de mens en de robot, tussen emotie en het digitale en de zoektocht naar het juiste evenwicht tussen de twee.

2037. Robots heersen over een wereld vol technobeats, led-lampen en bits 'n bytes. En de mens is er louter nog als slaaf en animator van de robots. Maar laten de mensen het erbij?

'Bots' gaat in wezen over de clash tussen de mens en de robot, tussen emotie en het digitale en de zoektocht naar het juiste evenwicht tussen de twee.v

2037. Robots heersen over een wereld vol technobeats, led-lampen en bits 'n bytes. En de mens is er louter nog als slaaf en animator van de robots. Maar laten de mensen het erbij?

'Bots' gaat in wezen over de clash tussen de mens en de robot, tussen emotie en het digitale en de zoektocht naar het juiste evenwicht tussen de twee.

2037. Robots heersen over een wereld vol technobeats, led-lampen en bits 'n bytes. En de mens is er louter nog als slaaf en animator van de robots. Maar laten de mensen het erbij?

'Bots' gaat in wezen over de clash tussen de mens en de robot, tussen emotie en het digitale en de zoektocht naar het juiste evenwicht tussen de twee.

Blond - 2018

 

 

 

Blond!

Het zal je maar overkomen! Je bent bijna klaar met je opleiding - nu alleen je eindwerk nog. Maar dit kies je niet zelf. Nee, de opdracht verneem je slechts minuten op voorhand. En elke minuut telt want er staat veel op het spel.  

De uitdaging lijkt onmogelijk, maar met de juiste technologie kom je al een heel eind. Voor je het weet zit je midden in een spannend avontuur en ontdek je hoe alleen één van de oudst gekende sprookjes ter wereld tot de oplossing leidt. Tenminste… als je het zelf in de juiste baan gaat leiden.   

Geen probleem want je bent … blond!

 

Creatives: 

Tekst : Pol van de Perre

Regie : Lieve De Ridder en Michiel Bral

Regie-assistente : Annelien Baert

Muziek : Marc Verschelden

Choreografie : Hanne Eggermont en Sofie Vermeire

Kostuumontwerp : Kathleen Vercauteren en Hilde Van Raemdonck

Decorontwerp : Gust Roelandt

Stemcoaching : Joke Kempeneers

 

 

 

Steek! - 2017

Steek! Het verhaal

Stel: je wordt verliefd op een prinses maar je bent slechts een gewone soldaat. Geen partij voor jou dus! Tenzij de bemoeizieke koningin met een dringend en onoverkomelijk probleem zit.

Slecht voor haar imago en moordend op de sociale media. Los dat op en je staat meteen in de gratie! Maar de klus, een gevaarlijke jacht, is loodzwaar en de vijand is je steeds drie stappen voor. Ga jij de uitdaging aan?

Steek! is een eigentijds romantisch sprookje op een bedje van eeuwenoude fantasie.

 

Creatives: 

 

Tekst : Pol van de Perre

Regie : Lieve De Ridder en Michiel Bral

 

Regie-assistente : Annelien Baert

 

Muziek : Marc Verschelden

 

Choreografie : Hanne Eggermont en Sofie Vermeire

 

Kostuumontwerp : Inge Laureys en Kathleen Vercauteren

 

Decorontwerp : Gust Roelandt

 

Stemcoaching : Joke Kempeneers

 

 

Blingelberg - 2016

 

Zes jongeren hangen op een zomerse dag rond op de Singelberg. Al stoeiend met elkaar vinden ze daar een oud dik boek. Het boek vertelt over de geschiedenis van Singelberg en over de oude onderaardse gang die volgens de overlevering nog steeds bewaard is gebleven. Samen met de monsters en venijnige beesten die daar wonen…  

 

Creatives: 

Tekst : Karen Dierickx

Regie : Lieve De Ridder en Michiel Bral

Regie-assistente : Annelien Baert

Muziek : Kris Ryckaert

Choreografie : Julie Bral, Hanne Eggermont

Kostuumontwerp : Inge Laureys en Kathleen Vercauteren

Decorontwerp : Dominiek Lens, Maarten Eggermont en Kamiel Bral

Stemcoaching : Joke Kempeneers

 

Waterkant 41 - 2015

 

 

 

  

Weet jij waar verdwaalde brieven heen gaan? Line weet het wel. Haar grootvader Juul was jarenlang postbode in Waterkant 41. Door de mensen in het dorp ‘het brievenkerkhof’ genoemd. In dat oude huis belanden de brieven die niemand wil, die fout verzonden zijn of waarvan de ontvanger spoorloos is. Opa Juul vertelde er vroeger de zotste verhalen over. Maar dat was vroeger. Toen hij nog helder was. Nu is opa Juul alleen nog maar verward en staart hij voor zich uit in het rusthuis. Hij vergeet zelfs de naam van Line. En dan verdwijnt opa plots. Line gaat op zoek en komt terecht in de wondere wereld van Waterkant 41.

Zal ze haar opa daar vinden? Weet mevrouw K. meer?

 

 

Creatives:

 

Tekst: Lieven De Vroey

Muziek: 

Marc Verschelden

Regie: Bart Picavet

Decorontwerp: Rik Van de Perre

Kostuumontwerp: Annemie De Maeyer

Choreografie: Hanne Eggermont

Anneke Asinon! - 2014

Anneke, de wat zweverige dochter van de burgemeester, trekt zich helemaal niets aan van haar klasgenoten. Ook niet van de vreemde Willem, die nieuw is en zich helemaal afsluit van de buitenwereld.

Wanneer de leerkracht op een dag een groepswerk rond Anna Piers opgeeft, staat de klas meteen op haar kop.

 ‘Shit! Een groepswerk over een non uit 1664?!’

 De klas mag zichzelf in groepjes verdelen. Anneke en Willem blijven over...

 Voor de vijftiende keer stelt MuzArt een gloednieuwe musical voor!

 

 

Creatives:

Tekst  : Frank Pollet

Muziek: Marc Verschelden

Regie : Bart Picavet

Regie-assistente : Hildegarde De Meulenaere

Choreografie : Julie Bral, Hanne Eggermont

Kostuumontwerp : Annemie De Maeyer

Decorontwerp : Rik Van de Perre

Stemcoaching : Joke Kempeneers

Grime : Boudewijn Baeckelmans

Kwaad Bloed - 2013

 

Als de klok niet meer tikt, als de rust wordt verstoord, als niets meer is wat het lijkt, dan is er “kwaad bloed” mee gemoeid. Ontrafel de geheimen, zoek de valse bodems en ga mee naar een andere wereld die de onze niet is…

  

 Creatives:

Tekst  : Pol Van de Perre

Regie : Bart Picavet

Regie-assistente : Hildegarde De Meulenaere-Aïcha d'Arsisi

Muziek : Marc Verschelden

Choreografie : Julie Bral, Hanne Eggermont

Kostuumontwerp : Annemie De Maeyer

Decorontwerp : Rik Van de Perre

Stemcoaching : Joke Kempeneers

Grime : Boudewijn Baeckelmans

Volle Maan - 2012

Vier zussen gaan kamperen in het woud. Als ze ’s avonds voor het slapengaan sterke verhalen beginnen te vertellen, lijkt het wel alsof het bos tot leven komt. Want stel je eens voor dat er vele jaren geleden in hetzelfde bos ook vier zussen in het licht van de volle maan dansten… Dat de voorspelling van de druïde uitkomt… Dat de jaloerse Lene haar slag thuishaalt en dat het voortbestaan van het dorp in gevaar komt… Een sterk verhaal of misschien toch echt?

    

Creatives:

Tekst : Bart Picavet (met dank aan Joost Van den Branden)

Regie : Bart Picavet

Regie-assistente : Hildegard De Meulenaere

Muziek : Marc Verschelden

Choreografie : Julie Bral, Hanne Eggermont

Kostuumontwerp : Annemie De Maeyer

Decorontwerp : Rik Van de Perre

Stemcoaching : Joke Kempeneers

Grime : Boudewijn Baeckelmans

 

 

 

 

Fien Fleur - 2011

Antwerpen, 1923. De feestklanken van de charleston doen het geluid van de oorlog vergeten. Ergens in een statig herenhuis in de stad wonen Fien en haar strenge vader Willem-Frederik.

Zij houdt van zingen en dansen, hij van werken. En zo gaat het goed. Tot Fien op en koude winteravond een decorjongen van het Revuetheater ontmoet. Hij neemt haar mee naar een wereld vol glitter en glamour. Een wereld waarin niets is wat het lijkt. Kiest Fien voor haar vader of voor de show? Wat is showgirl Shirley van plan? En welk geheim verzwijgt vader Willem-Frederik?

 

    

Creatives:

Tekst: Lieven De Vroey

Muziek: Marc Verschelden

Regie: Bart Picavet

Decorontwerp: Rik Van de Perre

Kostuumontwerp: Annemie De Maeyer

Choreografie: Vicky Smet, Julie Bral, Hanne Eggermont

Grime: Boudewijn Baeckelmans

 

Boek zonder verhaal - 2010

Dag en zijn vrienden houden niet van lezen. Boeken vinden ze saai.

Als ze echter in de grote oude schoolbibliotheek een leeg boek vinden is dit de start van een mysterieus avontuur: Dag komt in een vreemde wereld terecht… Zou het dan toch waar zijn dat de schoolbibliotheek behekst is? Weet de oude bibliothecaris meer? Kan het ooit iets worden tussen Dag en Sterre? Vindt het verhaal ooit zijn einde?…

Klik voor een overzicht


   

Creatives:

Tekst & Regie: Bart Picavet
(met dank aan Pol Van de Perre en Lieven De Vroey)

Muziek: Marc Verschelden

Decorontwerp: Rik Van de Perre

Kostuumontwerp: Annemie De Maeyer

Choreografie: Vicky Smet, Julie Bral, Rebecca Rosseel

Grime: Boudewijn Baeckelmans

 

 

 

Briefgeheim - 2009

Martijn heeft maar één droom: ridder worden. Als schildknaap heeft hij hiervoor zware proeven moeten doorstaan. Maar de allerzwaarste, die krijgt hij in de nacht voor zijn ridderslag. Dan moet hij in stilte waken in de kapel op de heuvel.  Om middernacht hoort Martijn een harde klop op de deur. De jonge knaap staat voor een verschrikkelijke keuze: in de kapel blijven en zwijgen of de deur openen. Hij verbreekt de regels en krijgt  een heel gevaarlijke opdracht: een brief naar de koning van het naburige land brengen.

Het begin van een muzikaal ridderverhaal boordevol spanning, mysterie, een lach en een traan.

MuzArt bestaat tien jaar. En dat zul je geweten hebben!  

 

    

Creatives:

Tekst: Lieven De Vroey

(naar het boek “Brief aan de koning” van Tonke Dragt )

Muziek: Sielke Smeets en Tine Vandewege

Regie: Bart Picavet

Decorontwerp: Rik Van de Perre

Kostuumontwerp: Annemie De Maeyer

Choreografie: Vicky Smet

Grime: Boudewijn Baeckelmans

Wing Lem - 2008

‘Op het eind van de 19e eeuw wordt een jonge man naar China gelokt door de roep van het avontuur,  de zoektocht naar geluk en een klein bronzen beeldje dat in zijn bezit komt.  Algauw wordt duidelijk dat  dit beeldje de sleutel is tot het oplossen van een geheim dat het voortbestaan van het Chinese rijk kan garanderen.  In een spannend avontuur met keizerlijke intriges, tegen de achtergrond van de rijke Chinese cultuur zoeken we mee naar het geheim van de bronzen vogel… en naar het geluk voor Wing Lem!’

 Archeoloog

      

Creatives:

Tekst: Pol Van de Perre

Muziek: Fio Van Steenlandt

Regie: Bart Picavet 

Decorontwerp: Rik Van de Perre

Kostuumontwerp: Annemie De Maeyer

Choreografie: Vicky Smet

Grime: Boudewijn Baeckelmans

Leve(n) de Heksen?! - 2007

  

Creatives:

Tekst: Pol Van de Perre

Muziek: Fio Van Steenlandt

Regie: Bart Picavet

Decorontwerp: Rik Van de Perre

Kostuumontwerp: Annemie De Maeyer

Choreografie: Vicky Smet

Grime: Boudewijn Baeckelmans

Yell! - 2006

     

Creatives:

Tekst: Frank Pollet

Muziek: Wim De Baere

Regie: Bart Picavet

Decorontwerp: Rik Van de Perre

Kostuumontwerp: Annemie De Maeyer

Choreografie: Vicky Smet

Grime: Boudewijn Baeckelmans

Antraciet - 2005

 

1898. In de steenkoolmijnen van Eduard De l’Armoire moeten de kinderen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat werken. Velen kunnen het helse en gevaarlijke werk niet aan. Na een gasontploffing in een van de mijngangen trachten Nette en Karel te ontsnappen. Maar waar kunnen ze heen? Wie kan hen helpen? Wie is er te vertrouwen? En kunnen ze samen met hun vrienden ooit de warmte van zon weer voelen?

 

     

Creatives:

Tekst & regie : Bart Picavet

Muziek : Fio Van Steenlandt

Decorontwerp : Rik Van de Perre

Kostuumontwerp : Annemie De Maeyer

Choreografie : Vicky Smet

Grime : Boudewijn Baeckelmans

 

Il Giardino di Trapoli - 2004

Treed binnen de duistere wereld van de Koningin der Nacht, de meesteres van het Bedrog die valser zingt dan haar schaduw. Je weet niet wat je ziet, helaas wel wat je hoort. Hou kunstgebit, plastic heup of nepjuwelen in de gaten want voor je’t weet, beland je zelf als échte vervalsing in het Museo di Falsetto’. Wees op de afspraak in de Tuin der Valstrikken, ‘Il Giardino di Trapoli’, overwoekerd door listen en leugens. Waar niets is wat het lijkt en niets nog lijkt op wat het ooit was. Tot…

   

Creatives:

Tekst: Chris Timmermans

Muziek: Chris Timmermans

Regie: Bart Picavet

Choreografie: Vicky Smet

Vocal coaching: Lies en Tine Vandewege

Kostuumontwerp: Annemie De Maeyer

Decorontwerp: Rik Van de Perre

Grime: Boudewijn Baeckelmans

De Golf - 2004

           

Opastop - 2003

 Klik hier voor een overzicht

Creatives:

Tekst: Frank Pollet

Muziek: Wim De Baere

Regie: Bart Picavet

Decorontwerp: Rik Van de Perre

Kostuumontwerp: Annemie De Maeyer

Choreografie: Vicky Smet

Grime: Boudewijn Baeckelmans

Rommel bestaat niet - 2002

Jeugdhuis “De Spot” moet verdwijnen en plaats maken voor een casino. Ook de medehuurder van het gebouw, professor Wonderwater moet een ander onderkomen zoeken. Antoon Wonderwater is uitvinder en droomt van een milieuvriendelijk wereld. Hij is ervan overtuigd dat men uit rommel (… nee, gebruikte spullen!) iets nieuws kan maken. Zo maakt hij op geniale wijze nieuwe uitvindingen. Maar hij kan of wil ze niet verkopen vooraleer hij een milieuvriendelijke brandstof heeft gevonden. Door toeval komt hij in contact met een paar buitenaardse wezens… Maar ook de sluwe dokter Fatali is daarvan op de hoogte…

  

Creatives:

Tekst: Pol Van de Perre

Muziek: Fio Van Steenlandt

Regie: Bart Picavet

Choreografie: Vicky Smet

Kostuumontwerp: Annemie De Maeyer

Decorontwerp: Rik Van de Perre

Grime: Boudewijn Baeckelmans

MusicAllertijden - 2002

Zijn dat nu Crapuultjes - 2001

Machteld en Karel zitten in de klas bij meester Wuytack. Deze onderwijzer, die zijn leerlingen vaak aanspreekt met ‘Crapuultjes!’, is een echte lolbroek. Wanneer hij zijn klasje vertelt dat ze met zijn allen mogen optreden tijdens de kerstshow van de school kunnen ze hun plezier niet op. Karel vindt de repetities vooral tof omdat Machteld in het koor zingt.

Mooie liedjes duren echter niet lang: meester Wuytack wordt zomaar van de ene dag op de andere vervangen door de norse meester Palinckx die op een dag zijn vriend manager Zonzin op een repetitie uitnodigt. Zonzin vindt dat Machteld wel erg goed zingt. Hij voorspelt haar een grote carrière in de showbizz…

Maar wat heeft de oude Charel daar mee te maken?

 

Creatives:

Tekst: Frank Pollet

Muziek: Fio Van Steenlandt

Regie: Bart Picavet

Choreografie: Vicky Smet

Kostuumontwerp: Annemie De Maeyer

Decor: Roger Van Mieghem

Grime: Boudewijn Baeckelmans

Zwart op Wit - 2000

In een tijd van koningen, jonkvrouwen, ridders en schildknapen leeft een jonge prins in het kasteel van zijn vader, koning Elian. Terwijl koning Elian zich vooral bezig houdt met schaak spelen in zijn parelwit paleis, ver van de zorgen en problemen van het volk, wil de jonge prins Jared het land veranderen. Enkel Tiana, de dochter van één van de raadsmannen van de koning, staat aan Jared’s kant. Maar Jared verlaat het kasteel, vastberaden om het volk te gaan helpen…

 

Creatives:

Tekst: Pol Van de Perre

Muziek: Fio Van Steenlandt

Regie: Bart Picavet

Choreografie: Vicky Smet

Kostuumontwerp: Annemie De Maeyer

Decor: Roger Van Mieghem

Grime: Boudewijn Baeckelmans

Terug Naar Boven

Fotos

2012 Volle Maan - Terug naar overzicht
Terug Naar Boven

Sponsors

Hoofdsponsors

 

Wij danken al onze sponsors voor hun gulle giften!

   


Sponsormogelijkheden

Musical maken kost geld, heel veel geld.

Daarom zijn we heel blij dat we elk seizoen opnieuw kunnen rekenen op de milde giften van een heleboel sponsors.
Dat kan al vanaf 30€, maar het kan natuurlijk ook meer. Lees er alles over in onze sponsorbrochure.

 


Interesse gewekt? Neem dan vliegensvlug contact op met MuzArt-sponsoring.

We kunnen ook jouw steun goed gebruiken.
 

 

 Dank bij voorbaat !

 

 

 

 

Financiële ondersteuning

Terug Naar Boven

Pers

Wij beschikken over een mooie persmap. Met een eenvoudig mailtje naar bert.bral@telenet.be kunnen wij deze naar jou mailen/opsturen.

 

 

Terug Naar Boven

Contact
Terug Naar Boven